Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Οι Άγγελοι των Χριστουγέννων», του Βασίλη Γιάννη

 

      Ένα ακόμα βιβλίο, «αδελφό» με το προηγούμενο που ευγενικά μου προσέφερε ο συγγραφέας Βασίλης Γιάννης στολίζει τη βιβλιοθήκη μου και γεμίζει την ψυχή μου, χαρισμένο κι αυτό από τον ίδιο. Περιέχει εφτά (7) διηγήματα/μυθιστορήματα, είναι 176 σελίδων και έχει «παραμυθένια» εικόνα εξωφύλλου που επιμελήθηκε ο Πέτρος Παπαδόπουλος και εκδόθηκε από την «Α.P. PUBLICATIONS».
     Έχοντας διαβάσει και το «αδελφό» βιβλίο του συγγραφέα, (δείτε εδώ https://nikolpapak.blogspot.com/2020/12/blog-post_13.html ), δεν είχα κανέναν απολύτως ενδοιασμό για την ποιότητά του και το επίπεδό του. Με περισσότερη εμπειρία, γνώση και δεξιοτεχνία τώρα η πένα του, «Οι Άγγελοι των Χριστουγέννων» εδραιώνουν στην εκτίμηση του αναγνώστη στον πνευματικό δημιουργό Βασίλη Γιάννη.
     Από θρησκευτικής πλευράς, ο βαθιά θρησκευόμενος συγγραφέας, δεν θεωρεί ούτε παρουσιάζει «τυχαίες συμπτώσεις» Θείες παρεμβάσεις στους ανθρώπους. Με το πνευματικό του έργο κάνει τον αναγνώστη να σκεφτεί, να προβληματιστεί, ν’ αναζητήσει και να έλθει πιο κοντά στο «ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν. Πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται» (Ματθαίου Ζ΄, 7-8).
     Από λογοτεχνικής πλευράς, εικόνες και παραστάσεις ζωντανεύουν με περισσή γλαφυρότητα κα περιγραφικότητα μέσα στις σελίδες του και παρασύρουν αριστοτεχνικά τον αναγνώστη σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς, μη αφήνοντάς τον να κλείσει το βιβλίο, μέχρι να φράσει στην τελευταία σελίδα!
     Αγαπητέ, Βασίλη, σ’ ευχαριστώ και γι’ αυτό το πολύτιμο δώρο σου! Εύχομαι το 2021 να είναι δημιουργικό και πνευματικά ανθισμένο! Περιμένουμε και το επόμενο πνευματικό σου «παιδί», που, αναμφισβήτητα, θα είναι πιο «όμορφο»!
 
Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος, 9.1.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου