Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα


    Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο Λειβάρτζι του Δήμου Καλαβρύτων. Σπούδασε Νοσηλευτική, λειτούργημα το οποίο έχει ασκήσει επί τριάντα επτά χρόνια. Πέραν του λειτουργήματός του δραστηριοποιείται και στο λογοτεχνικό χώρο με τα εξής βιβλία:
- «Λειβάρτζι, σ’ ευχαριστώ!», με λαογραφικά και άλλα δρώμενα του χωριού του, έκδοση 2002.
- «Έμμετρα», ποιητική συλλογή, Εκδόσεις «Άπειρος Χώρα», 2008.
- «Η φωτογραφία», συλλογή αφηγημάτων, εκδόσεις «Άπειρος Χώρα», 2011.
- «Καταθέσεις από τη Νοσηλευτική μου διαδρομή», ογκώδης εργασία που αφορά το αντικείμενο του λειτουργήματός του.
- «Όταν η ελπίδα άρχισε ν’ ανατέλλει», ιστορική-επιστημονική έρευνα, εκδόσεις «Άπειρος Χώρα», 2012.
- «Αθόρυβοι Εργάτες», μυθιστόρημα, εκδόσεις «Άπειρος Χώρα», 2014.
- Συμμετοχή στο συλλογικό βιβλίο λαογραφικού περιεχομένου, με τίτλο «Χειμωνιάτικες βραδιές στο τζάκι», εκδόσεις «Άπειρος Χώρα», 2016.
- Συμβολή στην έκδοση του βιβλίου της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ «Τα Καλαβρυτινά... με το νερό τ' αθάνατο», εκδόσεις Γραφικές Τέχνες «ΠΑΛΜΟΣ», 2017.
- «Επιλεγμένα» (ποιήματα-διηγήματα), εκδόσεις Άπειρος Χώρα", 2018.
- Με μεγάλη επιτυχία το θεατρικό του έργο-κωμωδία «Ζωοκτονία εξ αμελείας» περιοδεύει με το θίασο «Ταξιδευτές της Πρόζας» στην Αχαΐα και στην Ηλεία το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2021.
    Ασχολείται αρκετά με την καταγραφή της λαογραφίας του τόπου του. Εκατοντάδες είναι τα σχετικά με το θέμα αυτό άρθρα του, που έχουν αναρτηθεί και συνεχίζουν να αναρτώνται στην ηλεκτρονική εφημερίδα
http://www.kalavrytanews.com/
και στη στήλη
http://www.kalavrytanews.com/search/label/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82%20%CE%A7%CF%81.%20%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82?max-results=20
     Από τις σημαντικότερες λαογραφικές εργασίες του και το «ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΛΕΞΙΚΟ», μέρος του οποίου συμπεριλαμβάνεται στα βιβλία του  «Λειβάρτζι, σ’ ευχαριστώ!» και «Η Φωτογραφία» και ολοκληρωμένο στην ιστοσελίδα του,  ΕΔΩ  , και στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS,  ΕΔΩ , το οποίο έχει αναπαραχθεί και σε πολλά άλλα sites.
    Έχει ασχοληθεί ακόμα με τη μετάφραση Ευαγγελικών Περικοπών της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς και των Κυριακών όλου του έτους. Επίσης, συνεχίζει να δημοσιεύει πολύ συχνά άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς και στον προσωπικό του ιστότοπο http://nikolpapak.blogspot.gr/. Πέραν των ανωτέρω, έχει επιμεληθεί φιλολογικά την έκδοση βιβλίων φιλικών του προσώπων και συμμετέχει σε ραδιοφωνικές εκπομπές για λογοτεχνικά και πολιτιστικά θέματα.
    Έργα υπό έκδοση:
- «Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Λειβαρτζίου», ιστορική έρευνα.
- «Τα πιατίνια του ντραμς», διήγημα.
- «To πρώτο λαχείο», διήγημα.
    Πέραν των ανωτέρω, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αρκετές ομιλίες του σε παρουσιάσεις βιβλίων, καθώς και για διάφορα λογοτεχνικά, πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα.
  Είναι Μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ και έχει διατελέσει Μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. Πνευματικά του έργα έχουν διακριθεί και βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει τιμηθεί από Συλλόγους και Φορείς.
   Το Μάιο του 2017 δημιούργησε τον προσωπικό του ιστότοπο http://nikolpapak.blogspot.gr/ , τον οποίο πολύ συχνά εμπλουτίζει με λογοτεχνικά και λαογραφικά θέματα. Ο ιστότοπος αυτός έχει μεγάλη απήχηση στο αναγνωστικό του κοινό και συν τω χρόνω η επισκεψιμότητά του αυξάνεται. 
     Η αγάπη του για το γενέθλιο τόπο και γενικά για όλη την περιοχή Καλαβρύτων, η νοσταλγία των παιδικών χρόνων, η φύση και ειδικότερα η Καλαβρυτινή φύσι, οι Αξίες που εκφυλίζονται ή χάνονται, στέκουν ως εφαλτήριο της συγγραφικής-λογοτεχνικής-λαογραφικής ενασχόλησής του.
    Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γάλλιου από τον Γοργόμυλο Πρέβεζας και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου