Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Κορώνες», ποιητική συλλογή της Κωνσταντίνας Πετροπούλου

 

     Ως τυχερός ακροατής της εκπομπής «ΓΕΦΥΡΕΣ» της Νόπης Γραικούση, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σύζευξη» (https://www.syzefxi.gr/listen-live-chat/), της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2020, κέρδισα ένα αντίτυπο του βιβλίου «Κορώνες» της φιλοξενούμενης (στην εκπομπή), εκπαιδευτικού και ποιήτριας Κωνσταντίνας Πετροπούλου, από τις Πατρινές Εκδόσεις «ΤΟ ΔΟΝΤΙ». Η ιδιόχειρη αφιέρωση της πνευματικής δημιουργού, με την οποία μαζί με τις ευχές της καταθέτει και το σεβασμό της στο άτομό μου, ήταν η επόμενη πολύ ευχάριστη έκπληξη και την ευχαριστώ διπλά και θερμά!  
     Τριάντα έξι τα ποιήματα της συλλογής της, διέκρινα στα περισσότερα μια μελαγχολία ή και θλίψη. Δύο «συνηθισμένα» συναισθήματα για την εποχή μας, που πασχίζει να κυριαρχήσει το «φαίνεσθαι» και όχι το «είναι». Συναισθήματα, που πολλές φορές σε οδηγούν σε περισυλλογή και αναζήτηση και η αναζήτηση στο διέξοδο. Με αυτόν τον αριστοτεχνικό τρόπο η ποιήτρια σκέπτεται, εκφράζεται, επικοινωνεί και στέλνει ηχηρά μηνύματα μέσα από το στίχο της. Ενδεικτικά σημειώνω: «Οχήματα με προορισμό την Εκκλησία μα όχι τον θεό» (ποίημα «ΝΕΚΡΟΦΟΡΕΣ», ΣΕΛ. 18). «Στο τέλος ο αγώνας κερδίζεται» (ποίημα «ΔΙΑΔΗΜΑ», σελ. 32). Κι όταν οι νέοι άνθρωποι έχουν να στείλουν τέτοια ηχηρά μηνύματα, αυτό είναι «είς οιωνός άριστος».

  Συγχαίρω θερμά την ποιήτρια Κωνσταντίνα Πετροπούλου και εύχομαι πάντα οι πνευματικές της δημιουργίες να επιβραβεύονται με χρυσές «κορώνες»!
 
Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος, 9.1.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου