Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018


Η «ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ»:
Ένας χρόνος συνεχούς ανοδικής πορείας!



     Σε λίγες μέρες η μηνιαία έντυπη πολυθεματική εφημερίδα η «ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», θα σβήσει το κεράκι στην τούρτα των πρώτων της γενεθλίων! H νέα αυτή έντυπη ενημέρωση της ορεινής Αχαΐας, και όχι μόνο, αποκτά όλο και μεγαλύτερο βεληνεκές και κερδίζει όλο και περισσότερο την αγάπη και την εμπιστοσύνη του αναγνωστικού της κοινού, που κι αυτό συνεχώς διευρύνεται.
     Ιδρυτής, εκδότης, διευθυντής της ο πολύ αγαπητός φίλος και συντοπίτης Νίκος Κυριαζής, που μετά την πολύχρονη εμπειρία σου στο καταξιωμένο, πλέον, ιστοχώρο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕWS (https://www.kalavrytanews.com/) και άλλες δημοσιογραφικές δραστηριότητες, μπήκε δυναμικά και στην έντυπη μηνιαία έκδοση, με την «ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ».
      Με κάθε νέο της φύλλο η εφημερίδα μάς αποδεικνύει ότι πατάει όλο και πιο γερά, όλο και πιο σταθερά, όλο και πιο στέρεα. Μεταξύ των αξόνων  στους οποίους κινείται είναι η δεοντολογία, η αντικειμενικότητα, η έγκυρη ενημέρωση, η αμεσότητα με τον αναγνώστη, το ήθος και ο σεβασμός στις αξίες, το μεράκι και προ πάντων η αγάπη στον τόπο.
     Καθόλου τυχαία δεν επελέγη και καθόλου τυχαία δεν σχεδιάστηκε και το λογότυπό της, το οποίο έχει συμβολική αξία, εμπεριέχοντας τους δύο μεγαλύτερους σταθμούς της ιστορίας της μαρτυρικής πόλης: Στον πρώτο εσωτερικό/μικρό κύκλο του ρολογιού βλέπουμε την παράσταση από το μετάλλιο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Lange και αφορούσε την έναρξη της Επαναστάσεως του 1821.  Στην παράσταση αυτή απεικονίζεται ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σε ηγετική μορφή και ηρωική στάση να ορκίζει τους πολεμιστές για το ξεκίνημα του Μεγάλου Ξεσηκωμού, στην Αγία Λαύρα. Στον εξωτερικό/μεγάλο κύκλο οι δείκτες δείχνουν 2:34, καθώς την ώρα εκείνη και εξ αιτίας του ολοκαυτώματος στις 13 Δεκέμβρη του 1943, μαζί με το ρολόι της καθεδρικής εκκλησίας σταμάτησε κι ο χρόνος στη μαρτυρική και ιστορική και ηρωική πόλη των Καλαβρύτων.
    
     Πολύ αγαπητέ φίλε και πατριώτη Νίκο Κυριαζή, η ακεραιότητα του χαρακτήρα σου, το ήθος σου, η αγάπη σου στον τόπο και σ’ αυτό που κάνεις, η αεικινησία σου και η «πανταχού παρουσία» σου στην κάλυψη των θεμάτων της περιοχής μας, των ευχάριστων και των όμορφων, των δυσάρεστων και των άσχημων, γιατί υπάρχουν κι αυτά,  εγγυώνται την συνεχή άνοδο και τη λαμπρή πορεία και των δύο «παιδιών» σου! Καλή συνέχεια, λοιπόν, επ’ αγαθώ του τόπου!
     Σ’ ευχαριστώ και προσωπικά  για το βήμα που απλόχερα μου παρείχες από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του φιλόξενου ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕWS, και συνεχίζεις να μου παρέχεις, φυσικά, με θέματα λαογραφίας/παράδοσης λογοτεχνίας και εν γένει αρθρογραφίας. Το ίδιο σ’ ευχαριστώ που διευρύνεις το βήμα αυτό μέσα από τις σελίδες της «ΩΡΑΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ».   
     Εν μέσω εορτών, λοιπόν,  το δωδέκατο φύλλο της εφημερίδας «Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», αναμένουμε και την εορταστική του έκδοση!

Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος, 18.12.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου