Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Εύθυμες ιστορίες του χωριού: Τα παιδιά και τα κορίτσια

     Είχε ετοιμαστεί κατάλληλα από μέρες ο μπάρμπ’-Αντώνης και πήγε με τη γυναίκα του στο νοσοκομείο στην πόλη, για την προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση. Αν και τον είχε βεβαιώσει ο γιατρός που τον παρακολουθούσε ότι «μισής ώρας δουλειά θα είναι όλο κι όλο», είχε τις ανησυχίες του και τους φόβους του, όπως καθένας στη θέση του.
     Έγινε η εισαγωγή του στο νοσοκομείο για τον απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο κι όλα πήγαιναν καλά. Άρχισε αμέσως τις γνωριμίες με τους άλλους ασθενείς του θαλάμου, κοινωνικός καθώς ήταν, και όσο άκουγε από τους ίδιους ότι πήγαιναν καλά μετά την επέμβαση, έπαιρνε και ο ίδιος θάρρος. 
     Το προηγούμενο απόγευμα της εγχείρησης έκανε επίσκεψη ο αναισθησιολόγος να ενημερωθεί για το ιστορικό του. Από τις πρώτες ερωτήσεις του γιατρού ήταν και πόσα παιδιά έχει.
     «Τρία», απάντησε ο μπάρμπ’-Αντώνης.
     Αμέσως παρεμβαίνει κάπως ενοχλημένη η προϊσταμένη της κλινικής, που συνόδευε τον αναισθησιολόγο:
      «Καλέ, κύριε Αντώνη, γιατί λέτε ψέματα στο γιατρό; Εσείς δεν είπατε το πρωί στο γιατρό που θα σας χειρουργήσει ότι έχετε πέντε;»
     «Για παιδιά με ρώτησε, όχι για κορίτσια. Τρία παιδιά έχω. Τα άλλα δύο είναι κορίτσια», ήταν η απάντηση του μπάρμ’-Αντώνη!
 
Ν.Π., 9.2.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου