Τετάρτη 3 Απριλίου 2019


Παρουσίαση βιβλίου
«Λιανοτράγουδα»
της Φιλολόγου και Συγγραφέως Παναγιώτας Π. Λάμπρη.
Αυτοέκδοση-ανάρτηση στον προσωπικό της ιστότοπο



     Έχει τον τρόπο να μας αιφνιδιάζει συχνά και ευχάριστα η καταξιωμένη εκπαιδευτικός και πολυβραβευμένη συγγραφέας, λογοτέχνις και λαογράφος Παναγιώτα Λάμπρη. Άλλο ένα βιβλίο της σε ηλεκτρονική μορφή έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο πνευματικό της κεφάλαιο, τα «Λιανοτράγουδα».
     Η νέα της αυτή πνευματική δημιουργία είναι ένας ύμνος στην αγάπη, με τη γνωστή λογοτεχνική/ποιητική της τελειότητα. Ο λυρισμός περισσεύει και καθόλου τυχαία, αφού είναι αφιερωμένο στο σύντροφό της. Μοναδικές εικόνες ξεδιπλώνονται στους στίχους της, που πολλές φορές ο αναγνώστης θα ήθελε να είναι ο ίδιος η ενσάρκωσή τους, είτε από την πλευρά του δότη, είτε από την πλευρά του λήπτη!

«Κόκκινα κερασάκια στήν ποδιά μου μάζωνα
τά δάγκωνα στήν άκρη καί σού τά ’δινα»

     Ανάγλυφα ζωγραφισμένη και η δίψα του ανθρώπου για άνοδο/συνεχή ανοδική πορεία:

«Όταν θωρώ τόν αετό τ’ αψήλου ν’ ανεβαίνει
καίγεται η καρδούλα μου μαζί του νά πηγαίνει»

     Αστείρευτη πηγή έμπνευσης της αγαπημένης φίλης Παναγιώτας ο γενέθλιος τόπος, η Ροδαυγή Άρτας, δεν θα μπορούσαν η φυσική της ομορφιά και οι συναισθηματικοί  δεσμοί μ' αυτήν να μείνουν έξω από τα «Λιανοτράγουδα»:

«Τής Ροδαυγής οι ομορφιές σάν δίχτυα μέ κρατάνε,
όπου κι άν πάω, ό,τι κι άν δώ, ασύγκριτες θενά ’ναι»

     Αξίζει να υπογραμμιστεί κι εδώ η «επιμονή» της ποιήτριας στο πολυτονικό σύστημα, η κατάργηση του οποίου ήταν και η απαρχή δεινών στην παιδεία μας.

     Αγαπημένη και ξεχωριστή φίλη Παναγιώτα, σ’ ευχαριστώ για τη μεγάλη πνευματική αυτή προσφορά σου και σου εύχομαι πάντα να ανεβαίνεις σε όμορφα αισθήματα, συναισθήματα και σε καταξιώσεις!

    Για να δείτε/διαβάσετε το βιβλίο, το τρίτο που η λογοτέχνις διαθέτει δωρεάν μέσω διαδικτύου, πατήστε  εδώ .

Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος, 3.4.2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου