Δευτέρα 7 Μαΐου 2018


Ένα ακόμα βιβλίο «έφυγε» για το τυπογραφείο! Αντί άλλης προ-παρουσίασης  παραθέτω αυτούσια τα «προλεγόμενα»:


Εξώφυλλο
     Ένοιωσα ιδιαίτερη τιμή, όταν πριν λίγους μήνες μού πρότεινε ο Δάσκαλος και συγγενής μου (εξάδελφός μου) Θανάσης Χρυσανθόπουλος, από το Αγρίδι Καλαβρύτων, να παρουσιαστεί ένα βιβλίο μου στο χωριό του. Ήταν κάτι που το είχα κι εγώ στο μυαλό μου από καιρό και το ήθελα πολύ. Και τούτο γιατί το Αγρίδι το νοιώθω/είναι και δικό μου χωριό, αφού από εκεί ήταν η μητέρα μου. Το νοιώθω όμως χωριό μου και για έναν ουσιαστικότερο λόγο: Στα μαθητικά χρόνια στο γυμνάσιο του Σοπωτού με φιλοξένησαν στο σπίτι τους η θειά-Φώτω, αδελφή της μητέρας μου, και ο άντρας της, ο μπάρμπα-Σωτήρης Ασημακόπουλος. Τρία χρόνια συμβίωσης δεν είναι λίγα και πέρα από την κοντινή συγγένεια με ένοιωθαν και παιδί τους και τους ένοιωθα γονείς μου.
     Έτσι, το τιμητικό κάλεσμα του Θανάση Χρυσανθόπουλου, ήταν μια αφορμή για την έκδοση αυτού βιβλίου – ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στη μνήμη της θειά-Φώτως και του μπάρμπα-Σωτήρη. Τους ευχαριστώ πάντα για όσα υλικά και πνευματικά μού προσέφεραν και για τις Αξίες με τις οποίες με μπόλιασαν.
     Πέρα από τη φιλοξενία των θείων μου, τα τρία αυτά χρόνια ανέπτυξα και στενές φιλικές σχέσεις με όλα τα τότε παιδιά του πανέμορφου και γραφικού χωριού, ενισχύθηκαν οι δεσμοί συγγένειας με τους συγγενείς από τη μητέρα μου, καθώς και οι φιλικές και ανθρώπινες σχέσεις με τους Αγριδιώτες/συγχωριανούς. Εκφράζω πάντα σε όλους τον σεβασμό μου και την αγάπη μου.
     Ο τίτλος της έκδοσης «Επιλεγμένα», δεν δόθηκε επειδή επελέγησαν ως οι «καλύτερες» από τις πνευματικές μου δημιουργίες. Άλλωστε, ένας πατέρας δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα παιδιά του. Ο λόγος που δόθηκε αυτός ο τίτλος, είναι γιατί τα θέματα του βιβλίου μού φέρνουν πάντα κάτι στον νου από τις παιδικές μου αφετηρίες, μία εκ των οποίων και το αγαπημένο μου Αγρίδι.  
     Ευχαριστώ από καρδιάς τον Θανάση Χρυσανθόπουλο, τόσο για την τιμητική πρόταση, όσο και για την αγάπη με την οποία αγκαλιάζει και προλογίζει αυτή την έκδοση.
     Επίσης, ευχαριστώ τις Εκδόσεις «apiros hora» για την πολυετή αρμονική συνεργασία.
     Ευχαριστώ, τέλος, τη σύζυγό μου Ελένη και τις κόρες μας Μαρίνα και Αγγελική, που στέκουν άοκνοι συμπαραστάτες μου σε κάθε πνευματική μου δημιουργία.


Οπισθόφυλλο
       H παρουσίαση του βιβλίου προγραμματίζεται να γίνει στο Αγρίδι, πιθανότατα τον Αύγουστο.

         Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος 7.5.2018
http://nikolpapak.blogspot.gr/2017/05/blog-post_22.html

2 σχόλια:

  1. Να είναι καλοτάξιδο και ν' ακολουθλησουν κι άλλα βιβλία και χαρές στην οικογεωεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή